Linkistä löytyy  arkkitehti Ilpo Väisäsen Puttaan pihapiirit- Rakennusperintöpäivän 15.6.2024  luento  'Puurakennusten tuhohyönteiset'.    

Dronevideo Törmälän pihapiiristä  

Dronevideo  Huovelinin mylly ja saha

 

Kokoukset, tapahtumat ja projektit

Unelmien  liikuntapäivä  11.5. 2024 klo 12 -14

Kotiseutumuseon  ja Haukiputaan torin ympäristössä järjestettiin  Unelmien  liikuntapäivänä  11.5. 2024 klo 12 -14.  Ohjelmassa oli hyvinvointisuunnistusta ym.  liikunnallista ohjelmaa.  Myös  kotiseutumuseolla oli  avoimet ovet.

Kevätkokous  22.3.2024

Haukipudas-seuran  kevätkokous pidettiin  22.3.2024  klo 17  Haukiputaan  yhteisötilassa ( ent.asukastuvalla , Jokelante 1).  Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen  keskusteltiin   uudistetun Kotiseutumuseon avauksesta ja kesän 2024 Puttaalaiset pihapiirit  - tapahtumista.

 

Puttaan pihapiirit - tapahtumia ja tutustumiskierroksia on järjestetty aiemmin vuosina 2021, 2022 ja 2023. 

Linkeistä voi  katsoa Puttaan pihapiirejä  esitteleviä dronevideota.

Kellontörmän pihapiiri  Haukiputaan Jokikylässä  

Siipolan pihapiiri  Haukiputaalla Martinniemessä 

 

Haukiputaan Perinnepolulla - projekti

Kirkonseudun alueesta on vuonna 2021 valmistunut kirjanen ja dronella kuvattu video. Teoksissa esitellään kulttuuriperintöpolkua, alueen   rakennuskantaa ja seudulla vaikuttaneita merkkihenkilöitä.  Katso  dronevideo.  Kuvagalleriassa on  kirjasen sisältämiä historiallisia kuvia.  

 

 

Kotiseutu yläilmoista käsin – projektin videot on julkaistu

Videosarja Kiiminkijoen maisemista ja Haukiputaan sahaperinteestä on julkaistu vuonna 2021. Linkeistä pääset katselemaan videoita.

 Asemakylältä kohti Niemeläntörmää

   Niemeläntörmältä  Santaholmalle

 Martinniemi ja Halosenniemi